Hopp til innhold

Viktig informasjon til deg som sitter i styret

Hjelpemidler for styret

Hos NBBL finner du en rekke oppslagsverk som kan hjelpe deg i å ivareta vervet ditt som styreleder eller styremedlem. Les mer her hos NBBL

Økonomi i borettslag

Ønsker du å vite mer om fellesgjeld, betalingsproblemer eller annet knyttet til økonomien i borettslag? Les mer her hos NBBL 

felleskostnader – miljøgebyr

Fra og med 1. januar 2017 innførte vi miljøgebyr på felleskostnadene på kr. 49 pr papirfaktura som sendes ut.

Vi ønsker å effektivisere våre utsendelser til våre forvaltningskunder og deres andels- og seksjonseiere. Dette gjør vi fordi vi ønsker å redusere kostnadene ved produksjon og utsendelse av papirfaktura for boligselskapene, og fordi vi ønsker å redusere bruken av papirutsendelse, da dette gir en miljøgevinst.

Andels- og seksjonseierne kan unngå miljøgebyret ved å ta i bruk AvtaleGiro eller eFaktura.

Fakturaadresse til boligselskapene

EHF – elektronisk handelsformat – er den raskeste og sikreste måten å motta faktura. EHF bruker boligselskapets organisasjonsnummer som adresse. Oppgi organisasjonsnummeret til leverandøren og be om EHF-faktura.

Epost – Leverandører som ikke kan sende EHF kan sende faktura som PDF-vedlegg pr epost. Fakturaeposten bruker boligselskapets organisasjonsnummer@bori.no som adresse, f.eks slik: 123456789@bori.no.

Adresse for eventuell papirfaktura blir etter endringen: Boligselskapets navn, Boligselskapets organisasjonsnummer, Postboks 2719, 7439 Trondheim

Borettslagenes sikringsordning

Les mer her hos NBBL om hvordan borettslag kan sikre seg mot tap av felleskostnader.

Tilskudd fra Husbanken

Husbanken gir tilskudd til boligrettede tiltak for borettslag og sameier. Les mer om ordningen her hos Husbanken

Jus i borettslag og sameier

Ønsker du å vite mer om borettslagets eller sameiets plikter med hensyn på snø og is, utleie via Airbnb eller dugnad? Du kan lese om dette og mye mer her hos NBBL.

Sameigelova og borettslagsloven

Driftstjenester

Har dere behov for vaktmestertjenester, snømåking, gressklipping eller renholdstjenester så anbefaler vi vår samarbeidspartner TOMA Eiendomsdrift. Har dere allerede inngått avtale med TOMA Eiendomsdrift og trenger opplysninger om kontaktpersoner, så finner dere dette i BORI styreportal.

Storkundefordeler

Vi i BORI har forhandlet frem storkundefordeler på vegne av alle forvaltede borettslag og sameier hos BORI BBL og Sebra Forvaltning AS. Storkundefordelene gir ditt borettslag eller sameie gunstige priser på en rekke tjenester som:

  • strøm
  • bank
  • forsikring
  • heis-, dør- og portservice
  • containerleie
  • advokat
  • revisor
  • TV, bredbånd, Get safe – se informasjon i BORI styreportal

Les mer om storkundefordelene her

Kontakt oss gjerne på firmapost@bori.no eller på tlf 63 89 02 00 dersom du ønsker å vite mer om våre storkundefordeler.