BORI BBL går videre med bankplaner
BORI, sammen med to andre boligbyggelag, går videre med planene om en banketablering etter å ha fått grønt lys av Finansdepartementet. Lederstillingene i den nye banken er nå utlyst.
Finanstilsynet og Finansdepartementet sa opprinnelig nei til den planlagte Boligbanken. Men etter at BORI BBL og partnerne Nedre Buskerud Boligbyggelag (NBBO) og Asker og Bærum Boligbyggelag (ABBL) klaget på denne beslutningen, har departementet omgjort sitt vedtak.
– Vi er svært glad for at Finansdepartementet etter å ha vurdert saken grundig, konkluderte med at eiersammensetningen i Boligbanken kan aksepteres. Vilkårene for en konsesjon er dermed i hovedsak avklart, og vi venter nå på at Finanstilsynet skal gi den endelige tillatelsen, sier adm. direktør Johnny Brevik i BORI.
Når konsesjonen foreligger, vil eksterne investorer bli invitert inn som aksjonærer i Boligbanken. BORI og NBBO vil hver eie 25 prosent av banken, ABBL vil eie 10 prosent, mens 40 prosent av aksjene vil bli eiet av eksterne investorer. Det er denne eierfordelingen Finansdepartementet nå har akseptert.
De tre øverste lederstillingene i Boligbanken er utlyst og stillingene blir besatt i løpet av våren. Ambisjonen er at Boligbanken skal være operativ ved årsskifte 2019/2020. Bankens hovedkontor vil ligge i Lillestrøm.
De tre boligbyggelagene som står bak Boligbanken representerer mer enn 80.000 medlemmer i Akershus, Buskerud og Østfold. Boligbanken vil ha utlån til og kapitalforvaltning for borettslag og sameier som sine primære oppgaver.
– Vi har i flere år arbeidet for å etablere en bank for våre medlemmer. Vi ser at de eksisterende bankene opererer med svært gode marginer på sine tjenester til sameier og borettslag. Dermed mener vi at Boligbanken kan bidra til å redusere deres kapitalkostnader, sier Johnny Brevik.
BORI BBL forvalter om lag 28.000 boliger i ca 700 borettslag og sameier fordelt over hele Norge – med hovedtyngdepunkt av kunder på Romerike, i Østfold og Oslo.
Flere artikler
DERFOR BØR DU SØKE BISTAND FRA EN FORRETNINGSFØRER
En forretningsfører har som oftest bred kompetanse i hvordan sikre den daglige og fremtidige driften av borettslag og sameier, hvordan styret optimalt forvalter felles midler og ressurser, og er en a...
Kundemagasinet fra Get - Styrenytt nr 2/2018
Nå har du mulighet til å lese kundemagasinet fra Get. Magasinet inneholder blant annet artiklene: Riktig utstyr gir rask Wifi-dekning i hele hjemmet Get Safe gir oss kontroll på brannsikker...
Hvem har ansvaret når noen faller på isen?
Faller du på isen utenfor blokka og skader deg, kan borettslaget eller sameiet være ansvarlig. Eier av en eiendom kan bli ansvarlig dersom noen faller på isen. I borettslag og sameier er det styret...
Skjeggkre sprer seg – styret har ansvar
Historier om skjeggkre er dagligdagse. Domstolene gir kjøpere prisavslag hvis det er skjeggkre i boligen, barn får dem med seg hjem fra barnehagen og avisene beretter at de er funnet på mange kjøp...